zondag 3 oktober 2010

Culturele Woensdag 29-09-10 rotterdam

Deze woensdag bevonden we ons in Rotterdam met op de planning het Boijmans museum en daarna met de boot naar een expositie van Joep van Lieshout.




In het Boijmans was onder andere een tijdelijke tentoonstelling van Olafur Ellsiason die hier een aantal installaties had gemaakt waarbij hij speelt met water en licht.



Na ons bezoek aan het boijmans gingen we richting de Erasmus brug om daar de boot te pakken naar de expositie van Van Lieshout.

Helaas was er ook een andere school die precies dezelfde planning had dus was de boot op een gegeven moment vol wardoor ik en een aantal 1ste jaars niet meer mee konden. rob is toen weer van de boot afgegaan en vorvolgens moesten we een uur wachten op de volgende boot. Om ons uur een beetje nuttig te besteden zijn we over de erasmus gelopen om aan de andere kant een metro station te bezichtigen.


De 2de keer hadden we de boot wel gehaald en hadden we 1 uurtje de tijd om de expositie van Van Lieshout te bekijken voordat de boot weer kwam.

Het werk van Van Lieshout wat mij aantrok is het onderstaande plaatje van een 'verbrand, kreupel' lichaam dat probeert voort te bewegen.

Hetgeen wat ik hieraan interessant vind is omdat er veel tegenstellingen in zitten bijv: hij ziet er zwak uit vanwege zijn houding en door de staat waarin het lichaam is maar tegelijk ook weer sterk om nog te kunnen lopen.
Hij staat op et punt om het op te geven en door zijn benen te zakken maar zijn wil en vastberadenheid hout hem overeind.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten