zondag 26 september 2010

Peter Struycken - blauwe golven - arnhem

ARNHEM - De Nelson Mandelabrug en de Blauwe Golven moeten weer een visitekaartje voor Arnhem worden. Daarom wordt het kunstwerk van Peter Struycken opgeknapt en schoongemaakt.
Dat de fontein van het kunstwerk weer gaat spuiten, had verantwoordelijk wethouder Cees Jansen al eerder bekendgemaakt. Nu hebben burgemeester en wethouders besloten tot een grootscheepse opknapbeurt.

Daarbij wordt ook de 'verrommeling' van het gebied onder de loep genomen. Verkeersborden en paaltjes die geen functie meer hebben, zullen worden verwijderd. Doel is dat de Blauwe Golven er volgend jaar met Koninginnedag weer spic en span bijliggen.

De fontein weer laten spuiten, kost 45.000 euro per jaar. Dat geld is afkomstig uit het gemeentelijke drainagebudget voor Arnhem- Zuid. Dat is niet helemaal nodig. De kraan van de fontein werd in 2006 uit bezuinigingsoverwegingen dichtgedraaid.

Vorig jaar ontstond discussie over de Blauwe Golven – in 1972 Nederlands grootste omgevingskunstwerk – toen Pro Arnhem voorstelde een park te maken onder de Nelson Mandelabrug. Dat blijkt echter niet mogelijk.






























ander werk:
NAI - Rotterdam - lichtinstallatie
Rotonde te Nijmegen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten